Hopp til innholdet
En dame sitter i en vinduskarm og kikker på en laptop
Har tingene dine blitt ødelagt? Slik melder du i fra.
Meld skade

Slik melder du skade på innboet ditt

Skulle du være så uheldig å få skade på tingene dine hjemme, er det godt å vite at du har en forsikring å lene deg på. Her er noen enkle tips for hva du skal gjøre om du må melde skade på innboet ditt.

Først og fremst, gjør hva du kan for å ikke la skaden bli større enn den er. Og etter det må du huske å gi oss i Eika Forsikring beskjed med en gang, så vi kan hjelpe deg best mulig. Du kan også melde skaden digitalt, enkelt og greit.

Er skaden stor, kommer det en takstmann for å se på hva som har skjedd. De er som regel raskt på saken, og tar kontakt dagen etter hvis det er en vanlig virkedag. 

Hva er egentlig forsikret?

Innbo og løsøre, det er i grunn alt det du ville tatt med deg hvis du skulle flytte, som klær og møbler. I forsikringen din er dette dekket opp til det beløpet du har valgt som står i forsikringsbeviset ditt. 

Innboforsikringen vår inkluderer blant annet:

 • Andres ting, som du har overtatt eller har plikt til å forsikre.
 • Yrkesløsøre og varer som er i hjemmet.
 • Gressklipper, snøfreser, jordfreser og lignende.

I tillegg dekkes:

 • Penger og verdipapirer.
 • Opphold (hvis du ikke kan bo hjemme).
 • Diverse båt- og bilutstyr.

Innboforsikringen dekker også rettshjelp om du havner i en rettslig tvist. 

Du finner detaljert oversikt over alt som dekkes av innboforsikringen i vilkårene. 

Og hva slags skader dekker forsikringen?

Det er de uventede og plutselige uhellene som dekkes av innboforsikringen. Skader som kommer av normal slitasje eller når du pusser opp dekkes ikke.

Forsikringen dekker skader som kommer av:

 • Brann eller ild som er kommet løs.
 • Elektriske feil, som for eksempel kortslutning.
 • Lekkasje og vannskade.
 • Tyveri og skadeverk i forbindelse med tyveri.
 • Glasskader og ødelagt sanitærporselen.
 • Naturskader etter skred, flom eller lignende.

Om du skulle være ekstra uheldig og skade noe ved et uhell, som for eksempel når du pusser opp, og du har Innbo Pluss-forsikringen vår, er du dekket med inntil 30 000 kroner. Dette gjelder over hele verden. Skader som skjer når du flytter innboet ditt med egen bil, dekkes også av Innbo Pluss.

Hva skal du melde til politiet?

Skader som kommer av brann, tyveri, hærverk, overfall og ran, må du melde til politiet. Og det kan hende at de som ser på saken din vil at du skal melde andre skader også.

Og hva skal du legge ved av dokumentasjon?

Har du meldt saken til politiet, må du legge ved dokumentasjon på det.

Har du brukt penger på håndverkere eller andre fagfolk, må du også legge ved kvitteringer og fakturaer for det. Som regel betaler du dette selv først, og så får du pengene tilbake etterpå. Hvis vi i Eika Forsikring sender folk for å fikse skaden, betaler vi regningen direkte.

Har du flere spørsmål om forsikringen din, kan du lese mer om den her.

Spørsmål og svar

For å bestemme forsikringssum på innboet ditt bør du prøve å få oversikt over hvor store verdier du har i boligen din og tilpasse forsikringen til dette. Ikke glem tingene du har stuet bort i garasjen, kjelleren, loftet eller boden. Du bør dekke summen på eiendelene dine i tilfelle brann og andre skader. Et utgangspunkt kan være å regne omtrent 500 000 kroner per voksen som bor i huset. Trenger du veiledning, kan du ta kontakt med oss. 
Skader på elsparkesykkelen er dekket av innboforsikringen, men du må ha en egen ansvarsforsikring hvis du skal bruke elsparkesykkelen eller andre små elektriske kjøretøy. Her finner du mer informasjon om forsikring til elsparkesykkel, og du kan enkelt kjøpe forsikringen digitalt. 
Standard egenandel på innboforsikring er 4 000 kroner. Om du velger å justere opp egenandelen kan dette gi deg en lavere pris på forsikringen. 
Innboforsikringen gjelder for den som har kjøpt forsikringen, samt familie og barn som er folkeregistrert på samme adresse. Bor for eksempel ungdommen borte på grunn av studier eller militærtjeneste, gjelder innboforsikringen så lenge de har en folkeregistrert adresse hjemme.