Hopp til innholdet

Ofte stilte spørsmål og svar om billån

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om finansiering til bil og andre kjøretøy. Om du ikke finner svaret på det du lurer på, ta kontakt med oss på e-post billaan@eika.no eller telefon (+47) 915 06 270. Vi hjelper deg gjerne!

Spørsmål og svar

SvaMed et lånebevis er du klar når drømmebilen dukker opp. Du har kanskje ikke bestemt deg for hva slags bil du ønsker enda, da er det greit å skaffe seg et lånebevis som sier hvor mye du kan låne. Lånebeviset er helt uforpliktende og kan gjøres om til lån i løpet av tre måneder. Dette forutsetter at vi godkjenner bilen.

Lånebeviset inneholder lånesum og en oversikt over avtalt nedbetalingstid og eventuell egenkapital du må stille med. Du vil også se hvor mye lånet koster deg i måneden.

Et slikt bevis er en trygghet både for deg og for selger som ser at du er i stand til å finansiere bilen.
r
Saksbehandler kan be om lønnsdokumentasjon og siste skattemeldingen. Dette dokumenteres ved lønnsslipper og/eller arbeidskontrakt.
Ja, du kan sende inn flere søknader. Men ved innvilget lån vil tilgjengelig kreditt være redusert. Det er like greit å kontakte oss angående endringen.
Vi tilbyr Grønt billån med gunstigere rente og lavere etableringsgebyr. Vårt grønne billån vil være tilgjengelig for deg som kjøper utslippsfri bil.
Du får beskjed med en gang dersom søknaden om billån/lånebevis innvilges eller avslås. Dersom søknaden din blir sendt til manuell behandling vil du få svar innen én arbeidsdag.
Søknader som er innvilget er gyldige i 30 dager. Etter dette slettes søknaden, og du må søke på nytt. Lånebeviset er gyldig i 3 måneder. Det koster ingenting å ha innvilget et lånebevis. Når tidsfristen har utløpt kan man bare legge inn en ny søknad.
Dette kan vi dessverre ikke finansiere. I slike tilfeller er det fare for at salgspanten ikke er gyldig.
Maksimal løpetid er 10 år. Nedbetalingstid bør være i takt med verdifallet på bilen. Brukt bil kan ved lånets utløpsdato ikke være eldre enn 14 år. Det vil si under gitte kredittkriterier kan ikke objektet være eldre enn 14 år når lånet skal være nedbetalt. F.eks: Er objektet 5 år gammel, kan maksimal løpetid på lånet være 9 år (5+9=14).
Man skal kun sette inn sin andel av den totale gjelden på hver lånetaker. Det vil si at hvis hovedlånetaker og medlånetaker har 4 millioner i total gjeld på husstanden, oppføres 2 millioner i gjeld på hver lånetaker eller ettersom hvordan de fordeler gjelden. Man skal ikke oppføre den totale gjelden på begge to.
Ring oss i Eika Kredittbank på tlf: 915 06270 for å gi beskjed om endringen. Alternativt kan man legge inn en ny søknad, men det er da greit å gi beskjed om at dere vil ha den forrige søknaden annullert. Alternativt kan du skrive en e-post til: billaan@eika.no.
Eika Kredittbank AS
Postboks 2349 Solli
0201 Oslo
Du kan enkelt registrere kjøretøyet via Følg din søknad. Eventuelt kan du sende oss registreringsnummeret på objektet du vil kjøpe enten på telefon eller e-post. Eika Kredittbank AS forbeholder seg retten til å godkjenne objekt og pris. Registreringsnummeret på kjøretøyet du skal kjøpe må være oppgitt før du kan signere gjeldsbrevet. Og det er veldig viktig at du signerer gjeldsbrev med salgspant før du overtar objektet.
To faktorer som kan ha stor innvirkning på beslutningen er egenkapital og nedbetalingstid. En høyere egenkapital og/eller kortere nedbetalingstid vil øke sjansen for å få innvilget din søknad.
Lånebeløpet eksklusive etablering og tinglysning.
Det er veldig viktig at gjeldsbrevet er signert av deg før du overtar kjøretøyet. Overtar du kjøretøyet før gjeldsbrevet er signert vil lånet ikke bli utbetalt. Dette går på lovverk i henhold til samtidighet.
Nei det går ikke an å overføre ett lån hvor pant er signert og lån utbetalt. Dette fordi finansiering med pant i bilen kan kun gis på kjøpstidspunktet. Etter det faller samtidigheten bort.
Lånet kan kun bli utbetalt direkte til selger av objektet, eller eventuelt til annen bank eller finansinstitusjon dersom det er heftelse på kjøretøyet du ønsker å få finansiert.
Lånet blir utbetalt til selger når dokumentene er signert og vi har mottatt kjøpekontrakt og midlertidig vognkort. Eika Kredittbank AS kan bekrefte til selger av objektet at lånet vil bli utbetalt med forbehold om at enkelte dokumenter blir sendt inn.
Forfallsdato er opprinnelig den datoen kontrakten fastsettes, men kan endres til en annen ønsket dato i mobil- eller nettbanken.
Man kan sette opp Avtalegiro og eFaktura på lånet i nettbanken.
Lånet er et annuitetslån med flytende rente. Renten følger utviklingen i markedsrenten i hele låneperioden, og kan dermed justeres opp eller ned.
Det er dessverre ingen mulighet for å få betalingsfri måned på lånet.
Det er ingen avslutningsgebyr.

Søk om lån til bil eller andre kjøretøy

Gode tips og råd om bilfinansiering